Contact Phone+389 76 215 205 kumbevpance@yahoo.comAddress Ul. Alekso Demnievski Bauman 10, 1400 Veles Macedonia

И оваа година во организација на Светската асоцијација на фудбалските синдикати ,,FIFPRO” и Светската фудбалска асоцијација ,,FIFA”  фудбалерите од целиот свет ќе можат да ја одберат најдобрата единаесетка во светот на фудбалот (WORLD 11). Фудбалерите од Првата Македонска фудбалска лига исто како и предходните две години ќе земат учество во изборот на овогодишните најдобри единаесет.…

Синдикатот на фудбалери на Македонија по добиена анонимна информација дојде до сознание дека на ден 27.05.2019 год. од страна на Дисциплинската комисија на ФК Работнички АД Скопје е изречена одлука со која се казнуваат стручниот штаб и фудбалерите на ФК Работнички со парична казна во висина од 2.000 евра, поради непрофесионално и некоректно однесување на…

ФОТОГАЛЕРИЈА Фотогалерија и видеоматеријал од работилницата која ја организираше Синдикатот на фудбалери на Македонија, во хотелот „Александар Палас“ на 21. 03. 2019.

Работилница – „Менталното здравје на фудбалерите“ Делегација на СФМ составена од претседателот и генералниот секретар присуствуваа на работилницата посветена на менталното здравје на сегашните и поранешните фудбалери која се оддржа во куќата на фудбалот, седиштето на ФИФПро во Хофдорп-Холандија на 24 и 25 Октомври. Менталното здравје на фудбалерите е табу тема на овие простори и…

На ден 21-03-2019 година со почеток од 16.00 часот во организација на Синдикатот на фудбалери на Македонија се оддржа работилница со главна тема “Менталното здравје кај професионалните фудбалери” Главниот збор го имаше Проф.д-р Ленче Алексовска Величковска деканот при Факултетот за Физичко образование,спорт и здравје. Видовме одлично предавање на тема Ментално здравје кај фудбалерите,со неколку примери…

Работилница во организација на Синдикатот на Фудбалери на Македонија На ден 21. 03. 2019 со почеток од 16:00 часот во хотел „Александар Палас“ ќе се одржи работилница со работен наслов „Менталното здравје кај професионалните фудбалери“. На работилницата како говорници ќе бидат: Проф. д-р Ленче Алексовска Величковска -декан на Факултетот за Физичка Култура; Проф. д-р Небојша…

Интерактивна работилница во седиштето на ФИФПРО Во седиштето на Фифпро во Холаднија на 19 и 20 ти Фебруари се оддржа интерактивна работилница на која присуствуваа сите европски синдикати.Нашиот синдикат беше преставуван од Панче Ќумбев и Стојче Темелков. На дводневната работилница преставниците на синдикатите имаа задача да ги престават своите клучни предизвици и приоритети. На работилницата…

Во Рим во хотелот  Вестин од 27 до 29 ноември  беше оддржано генерално годишно собрание на Фифпро на кое учествуваа 70 земји од кои 63 се постојани членки на Фифпро-светската унија на синдикати. Меѓу учесниците беше и делегација на СФМ-Синдикатот на фудбалери на Македонија преставувана од претседателот Панче Ќумбев  и генералениот секретар  Стојче Темелков.На собранието…

На 23 ноември 2018 година во Брисел, се одржа состанок на Комитетот за социјален дијалог, со учество на претставници на ФИФПро, УЕФА, ЕЦА (Европска асоцијација на клубови) и ЕПФЛ (Европска унија на професионални  лиги). Темите на кои што се  разговараше беа-рамката за имплементација на Договорот за социјални партнери, статусот на работа, заштитата и здравјето на…

Соопштение !!! Управниот одбор на Синдикатот на Фудбалери на Македонија – СФМ, сака да ги информира, а воедно и охрабри сите професионални фудбалери кои што имаат проблеми во своите клубови да не контактираат. Да не превземаат сами радикални чекори како што се штрајк, непојавување на тренинзи и слично, затоа што самите клубови тоа може да…

Вчера вечер во Лондон во организација на ФИФА и ФИФПРО се одржа церемонијата за доделување на наградите за најдобрите единаесет во светот на фудбалот (WORLD) 11. Исто така се доделија и наградите за најдобар фудбалер и најдобар голман за измината сезона 2017/2018, во кое земаа учество и фудбалерите кој настапуваат во првата македонска фудбалска лига.…

English EN French FR Macedonian MK Spanish ES