Contact Phone+389 76 215 205 kumbevpance@yahoo.comAddress Ul. Alekso Demnievski Bauman 10, 1400 Veles Macedonia

Делегација на Синдикатот на фудбалери на Македонија-СФМ вчера беше во посета на Летниот училишен спортски камп “Охрид 2023” кој се одржува под покровителство на Федерацијата на училишен спорт на Македонија. Најдобрите спортисти од основните и средните училишта од цела Македонија во неколку спортови (фудбал, кошарка, стрелаштво, атлетика) собрани на едно место,работат во одлична атмосфера и…

Доделувањето на наградите за најдобрите фудбалери во светот за 2022 година овојпат се одржа во Париз, главниот град на Франција. Осумнаесетти пат по ред под покровителство на Светската асоцијација на фудбалски синдикати FIFPRO и ФИФА. За најдобрите единасет фудбалери гласаа 18.640 фудбалери од 68 земји од целиот свет. Фудбалерите од Првата Македонска фудбалска лига гласаа…

На ден 13.12.2022 год. во конгресната сала на хотел Романтик во Велес се одржа редовното годишно собрание на СФМ, на кое на наше големо задоволство земаа учество скоро сите капитени на клубовите на ПМФЛ придружувани од нивни колеги сите членови на СФМ. На дневен ред беа адресирани повеќе теми, секако со акцент на тековните проблеми…

   Синдикатот на фудбалери на Македонија одржа работен состанок со девојките од најдобрата македонска фудбалска селекција.На состанокот беше претставена програмата на ФИФПРО за развој на женскиот фудбал во целиот свет.На состанокот сите девојки од националниот тим потишаа пристапници и веќе се наши членови.Од оваа година СФМ ќе биде во сервис и на сите девојки што…

Би сакале да истакнеме еден АПЕЛ до сите фудбалски клубови во Македонија, како и до сите фудбалери кои имаат активни професионални договори и оние што планираат да склучат нови. Имено, се работи за една веќе честа појава на одјавување на играчи од Агенција за вработување пред да на истите им истече рокот за кои што…

Денес Синдикатот на фудбалери на Македонија потпиша меморандум за соработка со Факултетот за физичко образование,спорт и здравје-Скопје. Голема благодарност до деканот Ленче Алексовска-Величковска и сите вработени при факултетот.Со овој меморандум отвораме нови можности за нашите членови,и можност за втора кариера после фудбалската.

На 23 ноември 2018 година во Брисел, се одржа состанок на Комитетот за социјален дијалог, со учество на претставници на ФИФПро, УЕФА, ЕЦА (Европска асоцијација на клубови) и ЕПФЛ (Европска унија на професионални  лиги). Темите на кои што се  разговараше беа-рамката за имплементација на Договорот за социјални партнери, статусот на работа, заштитата и здравјето на…

English EN French FR Macedonian MK Spanish ES