Оваа статија првично беше објавена во World Sports Law Report том 13 број 6, јуни 2015 година. Можете да пристапите до оригиналот со кликнување на http://www.e-comlaw.com/world-sports-law-report/article_template.asp?Contents = Да & од = wslr & ID = 1784

 

Духот и целта на компензацијата за обука е да ги поттикне клубовите да ги обучуваат своите млади играчи [1] и да им ги дадат неопходните финансиски и спортски стимулации за инвестирање во обука и едукација на млади играчи [2]. Оваа статија објаснува зошто неодамнешната мала – но важна – промена во пресметката на компензацијата за обука го игнорираше ова образложение.

 

Начелата на надомест за обука