Денес Синдикатот на фудбалери на Македонија потпиша меморандум за соработка со Факултетот за физичко образование,спорт и здравје-Скопје.

Голема благодарност до деканот Ленче Алексовска-Величковска и сите вработени при факултетот.Со овој меморандум отвораме нови можности за нашите членови,и можност за втора кариера после фудбалската.