Соопштение !!! Управниот одбор на Синдикатот на Фудбалери на Македонија – СФМ, сака да ги информира, а воедно и охрабри сите професионални фудбалери кои што имаат проблеми во своите клубови да не контактираат. Да не превземаат сами радикални чекори како што се штрајк, непојавување на тренинзи и слично, затоа што самите клубови тоа може да го искористат против фудбалерите. Веќе имавме контакти со неколку фудбалери и истите добија правен совет и правна помош. Во време на преоден-трансфер рок пожелно е да не контактирате и добиете информација, совет, помош. Се што треба во интерес на самите фудбалери. Со почит, Управен одбор на СФМ.